Användarnamn *
Lösenord *
Vill du återställa ditt lösenord?

Varning

Tyvärr erbjuder du söker är inte längre tillgänglig

Växthus i Hallen

Mat
TRAPPNÄS 525
Hitta vår kampanj på

UTVÄRDERINGSKORT 5 röstade

Företagets bedömda ledningsförmåga - 1 Ingen 2 Liten 3 Någorlunda 4 Stor 5 Mycket stor

Bedömd förmåga att betala tillbaka - 1 Ingen 2 Ganska liten 3 Ordinär 4 Stor 5 Mycket stor

Är företaget bra för bygden? - 1 Absolut inte 2 Sannolikt inte 3 Neutral 4 Bra 5 Mycket bra

Sammanvägd miljömässig påverkan - 1 Inte alls bra 2 Inte bra 3 Neutral 4 Bra 5 Mycket bra

Hej investerare

Jag och min hustru driver bloggen ”min bygd mitt ansvar” där vi skriver om lokala företag, hållbarhet och goda initiativ. Jonas är driftschef på ett IT-företag, vilket kräver lojalitet, tillgänglighet, god planering och snabbtänkthet. Linnea är byggnadsinspektör i Bergs kommun, vilket kräver en god förmåga att analysera, kommunicera, ta beslut och bemöta alla sorters människor.

Företaget är nystartat med eget kapital, det finns inga lån. Produkterna fyller ett stort behov, det finns idag nästan inga grönsaksodlare i Jämtlands län. Vi sökte själva efter närproducerade grönsaker i affären, men hittade inga. Därför startade vi det här företaget för att se till att fler än vi kan äta goda, nyttiga och lokalproducerade grönsaker.
Nu behöver vi pengar till att köpa in inredning till växthusen. Vi behöver förpackningsmaterial, maskiner, jord, automation för bevattning, styrning av ventilationen, m.m. Vi behöver också få upp växthusen så att vi kan börja använda dem.

Vi hoppas på att, med din hjälp, snabbt komma igång med odlingen och kunna leverera fräscha grönsaker till våra kunder.
Vi vill skapa arbetstillfällen lokalt och samtidigt se till att vi kan äta lokala grönsaker istället utländska grönsaker. Vi behåller pengarna i länet.
I arbetet med att sätta upp växthusen har vi använt lokala entreprenörer och butiker så långt det har gått eftersom det är en del av vår affärsidé.
Förutom pengarna så kan vi behöva hjälp med att rensa ogräs och vattna. Det sägs att det är en meditativ syssla. Välkomna!

SWOT

Våra största utmaningar är växtsjukdomar, insektsangrepp och frost mitt i sommaren.
Våra tre största styrkor är en bred styrelse, kunnigt kontaktnät och vårt eget engagemang.
Våra tre största kunder är ICA nya Kvantum Östersund, ICA Nära Karlors Bua i Hallen, ICA Supermarket Svenstavik.
Våra tre största konkurrenter är importerade, billiga grönsaker, växthuset i Hällnäs, Ås trädgård (vi tror dock på samarbete med dem).

Påverkan / Hållbarhet

Vår verksamhet gör skillnad för miljön. Dels genom att minska transporterna för grönsaker i länet, dels genom att vi odlar utan gifter och vi försöker öka jordens kvalitet genom vårt arbete.

Vision exclamation

Värderingarexclamation

Marketexclamation

Målexclamation

Ledande Indikatorerexclamation

Missionexclamation

Produkt/tjänstexclamation

Strategierexclamation

Label

Ladda upp din affärsplan

Välj Arkiv Ingen fil vald
27 okt

Växthusbygget
Postades Tisdag Tue, 27 Oct 2015 21:10:55 CET

Hej Alla vänner..

Det är svårt att få tid att skriva på bloggen även om vi vill berätta och förmedla så mycket, så finns det oftast väldigt lite tid över, Men vi vill verkligen berätta så mycket vi kan.

Först vill jag berätta att Växthuset har fått tak på växthuset, lagt ut markisoleringen runt hela huset, vi har även flyttat in pannan och har börjat fundera hur skorsten skall upp.
Det som är kvar att göra nu är att få dit pannan på rätt plats och installera pelletsbrännaren, Installera och dra el, automation och belysning, Installera vattentankar och bäddar och allt annat småpulning som att kolla att det är tätt överallt så vi inte får in kyla.

WP_20151020_12_13_20_Pro

Växthuset har fått tak, Det gick jättebra och smidigt att få på taket, Det tog oss endast en dag att få på hela taket, Och den sista sidan som oxå var kvar att sätta dit, Så nu kan man gå därinne och arbeta utan att bli blöt om det skulle komma regn.

WP_20151002_09_28_42_Pro

Löken är sådd, nästa år skall jag inte tappa bort de små plastbitarna som jag hade skrivit vad det var i varje rad, för nu har jag gjort några ordentliga i trä, Hoppas bara att permanentpennan jag har använt inte bleks ut..

Allt är även upptaget ur landet nu, så jordkällaren är full av morötter, Rödbetor, Rotselleri, Bladselleri, Vitkål och purjolök, Kom gärna förbi om du vill köpa något av detta, Jag finns tillgänglig vardagar mellan kl 8-10 och efter 16, Eller lördagar.

För någon vecka sedan kom även Karin som ville göra ett reportage/reklamfilm för mig då hon hade sett på lokalkapital, Så nu är den nya reklamfilmen om oss för lokalkapital klar och härmed lanseras den, Se den här nedan..

https://www.youtube.com/watch?v=lgB1SEFc5t0

0 kommentarer

Lämna en kommentar (Vänligen Logga in)
Det finns inga kommentarer.
29 sep

Lugnet efter marknaden
Postades Tisdag Tue, 29 Sep 2015 21:52:14 CET

Nu har vi kommit hem och lugnet börjar lägga sig efter marknaden. Jonas hann sälja 45 kilo morötter under dagen, så det är inte för lugnt. Vi sålde nästan allt som vi tog med oss till Åre under marknaden. Vi hade ett avtal med restaurangen Werséns om att de skulle köpa allt vi hade kvar efter marknaden, de fick bara två lådor för det var allt som vi hade kvar.

Jonas och Solweig i ståndet.

Jonas och Solweig i ståndet.

Det var roligt att stå på marknaden även om det var regnigt, kallt och blåsigt ibland. Vi fick prata med många trevliga människor, en hel del av vilka vi kände, men många nya också. Många hade sett annonsen i Årebladet som kom ut förra veckan och kom ihåg oss från den. Många hejarop från folk som tyckte att det var bra att det fanns en grönsaksodlade i området. Vi hade trevliga grannar bland stånden, Huså bröd på ena sidan och Coldpressed by Åre på andra sidan. Med Huså bytte vi lite, vi fick med oss Kornbröd och pepparkakor hem, och till Coldpressed sålde vi nästan all grönkål och några morotsknippen. De höll hårt i morötterna och de övriga dekorationerna för det var många som ville köpa dem. De hade dessutom undervärderat kunderna lite för all deras dricka tog slut varje kväll. Det var bla därför de köpte grönkålen så att de kunde pressa nytt på fredagsnatten. Vi har pratat lite om samarbete framöver, finns inte så mycket svensk giftfri grönkål tydligen. Vi funderar också på hur det går att odla ingefära och gurkmejram hos oss.

Vi hade alla möjliga grönsaker i ståndet, vi räknade till 19 olika saker som vi sålde, men jag tror att vi hade glömt några då. På fredag och lördag hade vi för mycket att göra så det blev inga kort, men på söndag morgon hann vi med det. Var så god och njut!

De morötter som fanns kvar på söndagen.

De morötter som fanns kvar på söndagen.

Majrovor, de sålde bra. Många tycker att de är väldigt goda.

Majrovor, de sålde bra. Många tycker att de är väldigt goda.

Torkad vitlök och lite sallad.

Torkad vitlök och lite sallad.

Kålrabbin är som ett litet konstverk i sig själv.

Kålrabbin är som ett litet konstverk i sig själv.

Knapparna fick följa med så klar, likaså den nya omgången av sellerisaltet.

Knapparna fick följa med så klar, likaså den nya omgången av sellerisaltet.

Ringblomma och palsternacka, bra kombination.

Ringblomma och palsternacka, bra kombination.

Stjälkselleri från oss, vitkål och lök från Ås trädgård. Vi kompletterade det vi inte hade lyckats med, vi fick bara fram två vitkålshuvud själva i år.

Stjälkselleri från oss, vitkål och lök från Ås trädgård. Vi kompletterade det vi inte hade lyckats med, vi fick bara fram två vitkålshuvud själva i år.

Den sista rödbetan och rotpesilja (jättegott) fick trängas lite på kanten.

Den sista rödbetan och rotpersiljan (jättegott) fick trängas lite på kanten.

Innan marknaden blev vi ju sjuka allihop utom barnen, så vi var inte i bästa form till marknaden. Men får man vara utomhus och prata med trevliga människor så går det mesta bra. Katarina och Solweig gjorde en bra insats under helgen, våra wwoofare. Katarina avslutade dessutom sin vistelse hos oss på lördagkvällen, så hon slutade på topp.

Lördag kväll hade vi en möjlighet för eventuella investerare att träffa oss, Sweare och Åre lokalkapital för att ställa frågor, prata och umgås. Några av dem som kom sa att de skulle investera i oss, det kändes bra. Även en del vänner och bekanta som vi pratade med under marknaden vill vara med. Så både försäljning, affärskontakter och investeringar gick bra i helgen – tack till alla er som var en del av vår höstmarknad!

0 kommentarer

Lämna en kommentar (Vänligen Logga in)
Det finns inga kommentarer.
Första 1 Sista 
Skriv en kommentar (Vänligen Logga in)
Ingen kommentar avaialable

20 900 SEK

8,36

Lägsta belopp 10 000 SEK

Önskat belopp 250 000 SEK

1
Långivare

3
Insatser

3
Sponsorer

0
dagar kvar

KORT OM OSS

campaign owner picture
Trappnäs Gård AB
TRAPPNÄS 525
Sponsring Klicka här

Gåva - 100 SEK

Visa ditt stöd

Växthussponsring - 100 SEK

Sponsra oss med minst 100:- till vårt växthusbygge och när du sedan kommer på besök när växthuset är på plats hos oss så får du med dig en valfri planta i kruka hem som tack. T.ex. en tomat eller chili planta.

2 Sponsorer
Sponsra

Växthussponsring med middag - 1 000 SEK

Sponsra oss med minst 1000:- till vårt växthusbygge så bjuder vi dig på middag på gården, (kanske i växthuset) med tillhörande rundvandring och en trevlig kväll tillsammans.

29 st kvar
Sponsra
Insatser Klicka här

Växthusinsatsen - 1 000 SEK

Investera i oss, din insats ger dig utdelning i form av grönsaker som du hämtar själv hos oss. Du kan hämta ut upp till 5% av ditt insatsbelopp, varje år i form av grönsaker vi säljer. (exempel : Investera 10 000 kr och få ut 500 kronor (eller 5%) per år i grönsaker.)

91 st kvar
Investera
Lån Klicka här

Växthuslånet
(Lägsta belopp 1 000 SEK )

Låna ut pengar till oss, Vi ger dig återbetalning när vi har plusresultat i bokslutet. Kom gärna även förbi oss och då kan du få med dig en planta hem för att du har investerat i oss.

Beskrivande exempel

Låna ut 10.000 kr och få 12 000 kr tillbaka

5 000 SEK utav 100 000 SEK
Låna ut

Info

Campaign är redan klar.

Info

Campaign är redan klar.